Saturday, 23 April 2016

Találkozó Százhalombattán

A különböző nemzetiségű diákok és tanárok április 10-én érkeztek Magyarországra. A külföldi csapatok más-más időpontokban érkeztek Százhalombattára, ahol már izgatottan vártak rájuk a fogadó családok. A következő napon,hétfőn,egy reggeli nyitóünnepséggel kezdődött a hetünk. Láthattunk egy részletet a 9.ny angol drámaelőadásából, egy bemutatót az iskolánkról,városunkról és hallhattunk egy népdal összeállítást is. Ezt követte egy rövid körbevezetés az iskolánkban,majd egy hosszabb séta a városunkban.
Következő megállónk a városi könyvtár volt,majd közösen ebédeltünk az Ebattában. A napot egy látogatással zártuk a Régészeti parkban,ahol nemcsak érdekes dolgokról hallottunk,de kézműves foglalkozásban is részt vettünk és mindenki hazavihette a saját készítésű bronzkori ékszereket.
Másnap 9 órakor indultunk Visegrádra,ahol egy nagyon érdekes,és izgalmas körbevezetésben volt részünk,és amellett hogy egy lovagi tornát testközelből láttunk, még egy reneszánsz ebéd is várt minket a foglalkozások után.
Hazafelé megálltunk Szentendrén,ott pedig mindenki arra tölthette a rendelkezésre álló 1 órát,hogy vásároljon vagy éppen fagyizzon.
A szerdai napon a cserediákoknak alkalmuk adódott belátogatni angol,magyar és olasz órákra is az iskolánkba. Ezután egy dráma workshopon vettünk részt, amin a program keretében közösen elolvasott könyvvel is foglalkoztunk.Később együtt ebédeltünk az Ebattában.
Az ebéd után,a közös olvasmánnyal kapcsolatos feladatokat oldottuk meg különböző csoportokban. A csütörtöki napon Budapest felé vettük az irányt. Ott meglátogattuk az Országos Széchényi Könyvtárat, ahol érdekes információkat kaptunk egy ilyen nagyszabású nemzeti könyvtár működéséről.Páratlan kilátást nyerhettünk a fővárosról a Halászbástyáról majd átsétáltunk Pestre a Lánchídon. Ott a szabadidőnket a Vörösmarty téren töltöttük,s ezután elsétáltunk a Hősök terére.
A hetet az iskolánkban megrendezett Európa nappal zártuk,ahol érdekes előadásokat hallottunk az Európai Unióról, tagországairól, működéséről és minden a hétköznapi életünkben is fontos ügyről.A meghívott előadók érdekes prezentációkkal hívták fel a figyelmünket az Unió ténykedéseire, és hogy ez hogyan befolyásolja az életünket. Felhívták figyelmünk az EU legfontosabb problémáira, és arra is az emberek hogyan viszonyulnak ehhez.
A nap végét az iskolában töltöttük,ahol minden ország saját kultúrájukkal kapcsolatos dologgal készült. Volt aki tánccal,énekkel vagy éppen játékkal kedveskedett. Végül együtt fogyasztottuk el a magyar diákok által készített ételeket,és nem utolsó sorban rengeteg képet készítettünk egymással. Szombaton,közösen búcsút intettünk minden külföldi diáknak,és tanárnak. Egy felejthetetlen héttel,sok izgalmas programmal és új barátokkal gazdagabban búcsúztunk el egymástól.
Kocsis Aletta, 9.a

No comments:

Post a Comment