Friday, 9 September 2016

Elindult a második projektév!

Iskolánk a koordinátora a Read in Europe című és az olvasás, szövegértés, írás, drámaelőadás fejlesztését tartalmazó Európai Uniós projektnek.
Projektünk rész-beszámolóját nyáron kiemelkedően pozitívan értékelte a Tempus Közalapítvány, mint a pályázat kiírója.

Ebben a tanévben a projekt folytatása a Szrednja Skola nevű horvát iskolában szeptember elején, Hvar szigetén zajlott, egy „transnational project meeting” (pedagógustalálkozó) keretében. A projekt országok (Spanyol-, Olasz-, Török-, Horvátország és Litvánia) koordinátorai találkoztak, hogy a főkoordinátor (a mi iskolánk) vezetésével megbeszéljék a következő 2 év szakmai teendőit, a projekttalálkozók szervezési feladatait. 
 


 
 Hallottunk Renato Baric horvát író, kritikus, egyetemi tanár előadásában a projekt témához kapcsolódóan arról, hogyan készül egy figyelmet felkeltő, és a figyelmet megtartó írásmű. Sor került a koordinátorok körében csoportos ötletbörze keretében olyan módszerek megbeszélésére, melyek segítségével a következő év feladatai (íráskészség fejlesztése) a diákokkal minél sokoldalúbban, érdekesebben megoldhatók lesznek.A projekt főkoordinátora, irányítója, iskolánk idegen nyelvi munkaközösségének vezetője, Szabóné Jassó Ágnes, aki kollégánkkal Tokaji Ildikóval együtt a projekttalálkozó alatt végig ügyelt a szakmaiság, a céltudatosság, a minőségi igényesség magas színvonalára. Büszkeséggel tapasztaltam meg, hogy kollégáim nemcsak iskolánkban, hanem európai szinten is példával járnak elöl. Köszönöm munkájukat!

A helyszín, ahol a horvát partneriskola elhelyezkedik, a világ 10 legszebb szigetének egyike és Horvátország 2. legkiemelkedőbb turisztikai központja: Hvar. Megismertük a sziget és a város történelmét, kultúráját, természeti kincseit, turisztikai értékeiket. Partnereink szívélyes vendéglátása mellett a város polgármestere is fogadott bennünket, majd az egyik estére a várossal szemközti kis szigetre invitálta az európai pedagógus csoportot egy vacsorára.


Feladatainkat 3 nap alatt elvégezve érkeztünk haza, hogy a projektet – és a tanévet is – újult erővel, kreatív ötletekkel folytathassuk.


A következő diákcserés találkozó októberben a litván partnernél lesz, ahol iskolánkat 5 diák és 2 pedagógus képviseli.
Horváthné dr. Hidegh Anikó
intézményvezető

No comments:

Post a Comment