Thursday 3 December 2015

Projektindító nemzetközi találkozó iskolánkban



Iskolánkban november 30 és december 2 között került megrendezésre a „READ in Europe” Erasmus+ stratégiai együttműködés keretén belül zajló projektet hivatalosan megnyitó első nemzetközi találkozó, amelyen minden partner intézményt két-két kolléga képviselt, vagyis iskolánkban összesen tíz külföldi pedagógust láthattunk vendégül.
A találkozó során sikerült minden – a projekt lebonyolításával, disszeminációjával és menedzselésével kapcsolatos – kérdésben megegyezni és rögzítettük az első projektév mobilitásainak időpontjait is. Véglegesítettük a projektfeladatokat, valamint előkészítettük az első diákcsere mobilitást, amely 2016 februárjában fog megrendezésre kerülni a spanyol partneriskolában.
A találkozó második napján interaktív IKT foglalkozásokat tartottunk, amelyek során egyrészt megismerkedtünk azokkal az eszközökkel, programokkal és internetes alkalmazásokkal, amelyeket a projekt során használni fogunk, másrészt a résztvevő kollégák olyan eszközöket mutattak be egymásnak, amelyeket a mindennapi tanítási gyakorlatuk során nagy sikerrel alkalmaznak.
A találkozó során a Káva Színház drámapedagógusai egy játékos foglalkozás keretén belül remekül összekovácsolta a projektben együtt dolgozó kollégákat és segítséget nyújtott abban, hogy jobban megismerjük egymást a hatékony együttműködés reményében.
A találkozó utolsó napján elvittük a külföldi kollégákat egy budapesti városnézésre, amely során egy gyalogos városnéző túra keretén belül gyönyörködhettek fővárosunk építészeti és kulturális értékeiben, valamint ellátogattunk a Sziklakórházba is, ahol betekintést nyerhettek hazánk történelmébe is.
A találkozó nagyon jól sikerült és nagy lendületet adott az előttünk álló három éves együttműködéshez. 






No comments:

Post a Comment